Avbytare: Izzettin Adigüzel, Victor Larsson, Carl Odell och Sebastian Kristensson.

Sebastian Lindahl ut - Sebastian Kristensson in 79 min
Oliver Oliveros ut - Vasko Mitrovic in 85 min
Rickard Andersson ut - Sebastian Lindahl in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Storseger i händelserik match mot division 4 laget Balkan. För första matchen i år hade vi lite att laborera med då vi var 15 spelare i truppen. Carl Odell var tillbaka efter 4 månader i Österrike och inledde på bänken. Vi ställde upp med ett nykomponerat innermittfält där Patrik Lippe (normalt vänsterback) och Johan Hellström (normalt forward) spelade. I den 8:e minuten kommer Vasko Mitrovic 1 mot 1 och Vasko tar sig förbi försvararen men skjuter utanför. I den 11:e minuten slår Johan Hellström en perfekt frispark mot en fri Rickard Andersson men Rickards nick går utanför. I den 12:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp ett bra anfall där Sebastian Lindahl, Rickard Andersson och Oliver Oliveros har taktpinnen men målvakten räddar Olivers skott. I den 13:e minuten gör Simon Johansson en skotträddning. I den 15:e minuten spelar Patrik Lippe upp på Oliver Oliveros som snyggt skarvar vidare på djupet till Rickard Andersson som kommer ensam med målvakten och rundar honom och slår in 0-1 i det tomma målet. Detta var Rickards 7:e mål i år. I den 18:e minuten gör Simon Johansson en fin skotträddning från nära håll och får ut bollen till hörna. I den 32:a minuten slår Johan Hellström en fantastisk genomskärare till Rickard Andersson men målvakten är allert och rusar ut och lyckas rädda. I den 33:e minuten gör Simon Johansson en ny räddning på ett skott utifrån. Första halvlek slutar med en 0-1 ledning för ÖT Smygehuk och spelet i den första halvleken var nog det bästa än så länge i år. I paus byts målvakten Simon Johansson ut till förmån för Izzettin Adigüzel. I den 48:e minuten gör Izzettin Adigüzel en räddning på en frispark och returen skjuter Balkan via touch på ribban över. I den 49:e minuten spelar Vasko Mitrovic upp bollen till Oliver Oliveros som spelar vidare ut till vänster till en fri Sebastian Lindahl men Sebastians skott går utanför. I den 58:e minuten rinner Sebastian Lindahl genom Balkanförsvaret men avslutet går utanför. I den 59:e minuten skuter Balkan i stolpen. I den 60:e minuten har Balkan ett nytt skott i stolpen. I den 62:a minuten byts en skadad Christian Ahlström ut och in kommer Victor Larsson. I den 66:e minuten får Balkan straff sedan Vasko Mitrovic fällt en spelare i straffområdet. Straffen slås i mål och kvitterat till 1-1. I den 76:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Carl Odell. I den 78:e minuten spelar Sebastian Lindahl ut bollen till vänster där Carl Odell dyker upp och Carl skjuter ett skott som går via försvararen in i mål till 1-2 ledning. Vilket inhopp! På plan i mindre än 2 minuter och målskytt. Detta var Carls 1:a mål i år. I den 79:e minuten byts Sebastian Lindahl ut och in kommer Sebastian Kristensson. I den 81:a minuten kommer matchen finaste anfall med ett riktigt klapp-klapp spel från ÖT Smygehuk där till sist Oliver Oliveros spelar in på förstastolpen där Johan Hellström behärskat trycker in 1-3. Ett jäkligt snyggt fotbollsmål! Detta var Johans 1:a mål i år. I den 82:a minuten bryter Patrik Lippe ett anfall och spelar upp bollen till Rickard Andersson. Rickard Andersson och Oliver Oliveros kommer ensamma med målvakten där Rickard osjälviskt spelar bollen i sidled till Oliver som enkelt kan slå i 1-4. 3 gjorda ÖT-mål på 4 minuter. Detta var Olivers 2:a mål i år. I den 84:e minuten rinner Rickard Andersson igenom men målvakten räddar. I den 85:e minuten byts Oliver Oliveros ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 86:e minuten byts Rickard Andersson ut och in kommer Sebastian Lindahl. Matchen slutar med en 1-4 seger och det borde varit något mål till åt båda hållen. ÖT Smygehuk gör en bra insats där Patrik Lippe som balansspelare och Johan Hellström som spelmotor på mitten var riktigt bra. I nästa match väntar Åkarps IF på söndagen den 30:e mars klockan 15:00 på Köpingeskolans konstgräs.